In Laat je inspireren

Woontrend: Vintage Vibes

Eetkamer met een vintage woonstijl met een warm roze kleurenpalet.

Deze uitgesproken woontrend verovert ook 2024 weer terrein. Het warme toen was alles beter gevoel in combinatie met instant design klassiekers blijkt een gouden combinatie. Waar een retro of vintage interieur voorheen een industrieel randje had, heeft dat zich verplaatst naar een slanker en simplistischer interieur met een design look & feel. Deze Woontrend: Vintage Vibes is jouw go-to recept voor een nostalgisch interieur met een funky randje design.

Kleurgebruik

Waar we in een retro of vintage interieur vaak kiezen voor een kleurenpallet met bruin, mosterdgeel, oranje en groen mag je daar best je eigentijdse smaak op loslaten. Zo kozen we voor onze versie van een interieur vol Vintage Vibes voor zachte en warme roze tinten gecombineerd met gewichtig zwart. Het zijn dan ook niet de kleuren die direct Vintage Vibes oproepen, het zijn vooral de designs van de meubels en accessoires en de typische materialen. Tip: niet zo’n fan van heel veel kleur? Dan is ton-sur-ton misschien wel jouw ding. Door verschillende tinten van één kleur met elkaar te combineren blijft het geheel rustig.

Glossy metaal

Een veelgebruikt materiaal in de jaren 70 is metaal; en dan vooral met een glossy finish. Denk maar aan het iconische paddenstoellampje. Naast lampen zie je dit ook terug in schalen, kandelaars en tafels. Vooral de glossy finish geeft een item een opvallende en vaak ook luxe uitstraling; precies wat je wilt voor jouw vintage of retro one of a kind item.

Aaibare stoffen

Een fijne tegenhanger naast dat glossy metaal is een aaibare stof. Denk aan grof geweven stoffen, bouclé en teddystof. Ze passen perfect in een vintage interieur en zijn tegenwoordig helemaal on-trend. Dat knuffelgehalte van die zachte stoffen past helemaal bij het warme en nostalgische toen was alles beter-gevoel.

Design klassiekers

Er zijn een aantal van die iconische ontwerpen in de interieurwereld die zijn charme nooit verliezen en dus ook nooit uit de mode raken. Top, want zo’n iconisch ontwerp kast vaak ook wel wat en is zijn investering dan ook dubbel en dwars waard. Een interieurhuwelijk voor het leven zeg maar. Naast de retro woonaccessoires van By-Boo heeft Eleonora de Sven fauteuil afgelopen najaar uitgebracht. Met zijn draaibare trompetpoot en leren zit is dit nou echt zo’n fauteuil die geïnspireerd is op design klassiekers.

Shop vintage vibes online

Meer Vintage Vibes

Al druk aan het pinnen voor een interieur vol Vintage Vibes? Bekijk dan ook dit Pinterest bord eens waar de meubels en woonaccessoires van By-Boo en Eleonora samenkomen in een interieur vol Vintage Vibes.

Screenshot van By-Boo's Pinterest-profiel met interieurafbeeldingen en merklogo.
Recent Posts
Translate