Woonaccessoires voor een Scandinavisch interieur

De afbeelding toont een strak en modern ingerichte eetkamer. Aan de muur hangt een organisch gevormde By-Boo klok genaamd "Arbor" gemaakt van marmer en goudkleurige wijzers. Onder de klok staat een houten dressoir met daarop een abstract kunstwerk, een witte tafellamp en een By-Boo boekenstandaard met een geopend boek. Links van de eettafel hangen drie rieten hanglampen boven een ronde witte eettafel, omringd door beige stoelen. Rechts van de tafel staat een hoge houten kast en een grote groene plant in een witte pot. De kamer heeft een lichte, natuurlijke en minimalistische uitstraling met een harmonieuze combinatie van hout, wit en groen.

Wanneer de avond valt en de laatste stralen van de zon langzaam vervagen, komt de rustgevende ambiance van een licht interieur tot leven. De Scandinavische woonstijl omarmt dit gevoel van helderheid en eenvoud. In de wereld van Scandinavisch design draait het om de kunst van het weglaten, waarbij minder meer is en een subtiel evenwicht wordt gecreëerd tussen functionaliteit en elegantie.
Ontdek in deze blog de tijdloze schoonheid van marmeren woonaccessoires voor een Scandinavisch interieur, die naadloos aansluiten bij deze verfijnde esthetiek.

Kenmerken van een Scandinavisch interieur

In Scandinavië gaat de zon vroeg onder, vandaar dat er veel lichte tinten worden gebruikt in een Scandinavisch interieur; zo blijft het toch nog wat langer licht in je huis.
Bij een Scandinavisch interieur denk je dus aan een lichte en natuurlijke uitstraling. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, klei en marmer. In de kleurbasis zie je vooral veel rustige aardetinten zoals: wit, beige en ivoor. Wil je je interieur toch iets kleurrijker maken? Dan kan je ervoor kiezen om pastelkleuren toe te voegen aan je kleurenpalet.

Marmeren woonaccessoires passen perfect in een Scandinavische interieur

Bij een Scandinavisch interieur is er weinig ruimte voor overbodige decoratie. Dit betekent niet dat het interieur saai is; integendeel, de focus op kwaliteit en vakmanschap maakt elk item juist bijzonder. Daarnaast kan decoratie ook nog eens functioneel zijn. Denk aan een klok, fruitschaal of mooie opbergbox. In de collectie van By-Boo vind je een reeks aan functionele decoratie die in menig interieur blendt. Uitgevoerd in marmer is deze decoratie namelijk natuurlijk én heeft het een tijdloze en luxe uitstraling. Ps. Met zo’n marmeren schaal, klok of plateau geef je de keuken ook in een handomdraai een Scandi look.

Stijlvol boeken presenteren

Van boekenwurm tot verzamelaar van de mooiste boeken om te pronken; een set boekensteunen of boekenstandaard mag niet ontbreken in je interieur. In de collectie van By-Boo vind je boekenstandaard Tsun, waarop je jouw mooiste boek tentoonstelt. Heb je een reeks aan boeken die je een mooi plekje wilt geven? Kijk dan eens naar een set boekensteunen zoals Montgri.

“TIJD VOOR SPELLETJES”


Bordspellen

Bordspellen als decoratie in je interieur zijn hot. Menig influencer heeft dan ook een mooi schaakspel of ander bordspel gepresenteerd staan in zijn of haar woonkamer. In de collectie van By-Boo hebben we twee echte klassiekers opgenomen in de collectie. Namelijk Tic-tac-toe, oftewel boter kaas en eieren; en Solitaire. Leuk om te spelen, maar pas op, vooral Solitaire is erg verslavend. Allebei de bordspellen zijn gemaakt van marmer; Tic-tac-toe komt in wit met zwart marmer en Solitaire in een neutrale lichte aardetint. Doordat marmer een natuurproduct is, is ieder item uniek. Dat maakt jouw exemplaar extra speciaal.

Marmeren wanddecoratie

En dan mag wanddecoratie natuurlijk niet ontbreken in het rijtje. Wandklok Artem en spiegel Muna hebben beide een mooie organische shape en zijn naast mooi natuurlijk ook hartstikke functioneel.

Shop woonaccessoires voor een Scandinavisch interieur online

Meer Vintage Vibes

Al druk aan het pinnen voor een interieur vol Vintage Vibes? Bekijk dan ook dit Pinterest bord eens waar de meubels en woonaccessoires van By-Boo en Eleonora samenkomen in een interieur vol Vintage Vibes.

Screenshot van By-Boo's Pinterest-profiel met interieurafbeeldingen en merklogo.
Recent Posts
Translate