Trendrapport: najaar 2022

Met By-Boo & Eleonora

beige-vitrinekast-zwarte-eettafel

Maison & Objet in Parijs. Eén van dé toonaangevende beurzen voor de meubelindustrie. Twee keer per jaar presenteren meubelmerken hier hun nieuwste collecties aan voornamelijk winkeliers. Met een mooie balans aan mainstream en vooruitstrevende trends vind je hier, verspreid over 7 hallen, alle trends binnen woonaccessoires, meubels, kleinmeubelen, decoratie en meer. Wat zagen we allemaal voorbij komen? En wat zijn de musthaves voor je interieur dit najaar? Je leest het in dit trendrapport: najaar 2022

Inhoud

  1. Travertin
  2. Organische vormen
  3. Bouclé en andere aaibare stoffen
  4. Natuurlijke materialen (met een eco friendly touch)
  5. We sorteren voor op kleur

1. Trendy travertin

Natuursteen is al een tijd niet meer weg te denken uit je interieur. Waar we geen genoeg krijgen van marmer is nu ook travertin in opmars. Op zich een logisch moment voor de comeback gezien de huidige trends vol natuurlijke materialen en lichte aardetinten. Waar marmer vooral verkrijgbaar is in wit en zwart heeft travertin een hele fijne lichte en warme beige tint. Ps. meer travertin tafels vind je in deze blog.

2. Organische vormen

We raken voorlopig nog niet uitgekeken op de organische vormen. Organische vormen doorbreken de rechte lijnen in je interieur en geven een speels, zacht en vriendelijk karakter aan jouw habitat. Wist je dat je brein zelfs positieve associaties heeft met organische vormen? Het is dus niet gek dat deze interieurtrend zo’n succes is.
Organische vormen zien we dan ook overal terug in het interieur. Van banken, tafels en stoelen tot aan lampen, vloerkleden, spiegels en wanddecoratie. Je kunt het zo gek niet bedenken en het is er.
Waar organische vormen ruimtelijk lijken en dus ook ideaal zijn voor kleinere ruimtes, zijn de vormen soms zo bijzonder dat ze misschien wel wat minder praktisch zijn. Maar hé, het oog wil ook wat. Meer over organische woonaccessoires en meubels lees je hier.

sfeerorganischevormen

3. Aaibare stoffen

En dan in het bijzonder Bouclé. De letterlijke vertaling van dit Franse woord is krul of lus. Bouclé is namelijk zo geweven dat het bestaat uit allemaal kleine lusjes. Er is dus niet maar één soort bouclé. De keuze is zelfs reuze, van fijn tot grof en uiteraard is bouclé verkrijgbaar in alle kleuren en op vele items. Zo kun je all-in gaan met een bank of fauteuil, maar kun je het ook subtieler aanpakken met kussens of een mooi vloerkleed.
Bouclé heeft een levendige, zachte en daardoor uitnodigende uitstraling en blend zich makkelijk in vele interieurs.

4. Natuurlijke materialen

Ook het gebruik van natuurlijke materialen blijven we dit najaar veel zien. Veel interieurtrends zijn gebaseerd op de natuur; daar kunnen natuurlijke materialen dan uiteraard niet in achterblijven. Organische vormen uitgevoerd in natuurlijke materialen versterken elkaar in een natuurlijke look en feel. Het perfecte uitgangspunt voor een rustgevend en ontspannen interieur.
Hout, natuursteen en touw zijn materialen die we veel zien. Maar ook gerecycled glas en andere eco friendly materialen zien we steeds meer voorbij komen. Opvallend onder de houtsoorten is dat we veel donker hout zien. Denk hierbij aan walnoot. Dat zorgt binnen een licht interieur meteen voor een mooi contrast.

eco-vazen

5. We sorteren voor op kleur

Waar we al enige tijd gaan voor beige, en beige only, doet kleur voorzichtig weer zijn intrede in de interieurtrends. Kleuren die goed passen bij een natuurlijk interieur. Zo hebben Histor, Flexa en Karwei allemaal een natuurlijke kleur uitgeroepen tot kleur van het jaar. Met een kleur op de muur krijgen jouw lichte meubels in organische vormen ineens weer een hele andere uitstraling. Ook maak je met wat woonaccessoires in kleur op een eenvoudige manier al een groot gebaar.

kleurvanhetjaar2023
kast-accessoires-groen

C’est tout

Dit najaar ben je helemaal on-trend met een natuurlijk interieur vol organische vormen, natuurlijke materialen en een beetje kleur. Bouclé en travertin zijn daarbij twee materialen die niet mogen ontbreken in je interieur. Sommige vormen en ontwerpen zijn zo bijzonder dat ze een design-look hebben. Echte eye catchers dus. Een beetje spanning in je interieur creëer je door het mixen van materialen. Mix erop los met verschillende soorten stof, hout, touw en natuursteen voor een contrasterend en speels effect in je o zo rustgevende en sfeervolle interieur.

Maison&Objet 2022 | Official After Movie

Recent Posts
Translate