Koffie (ver)kenner

Troost, pleur, leut, het zwarte goud… Koffie kent vele bijnamen en nog meer recepten. Recepten waar ook de niet-koffie-drinkers toch koffie door drinken. We delen twee overheerlijke weekendrecepten met je die je makkelijk thuis maakt. Heerlijk voor de koffie kenner en verkenner. Het servies dat we gebruikten voor deze recepten is natuurlijk van By-Boo en vind je dan ook uiteraard ook terug in deze blog.

Autumn plant-based

Sfeervol geserveerde cappuccino met toppings op een houten borrelplank, naast een pak haverdrank en siroop.

Met slechts 3 ingrediënten creëer je in een handomdraai deze easy herfst cappuccino. Drink deze koffie net als de Italianen voor 11 uur ’s ochtends. Heerlijk in combinatie met een croissant en klaar is je weekend ontbijt.

Ingredienten:
– 1 shot Espresso
– 2 el (20ml) ahornsiroop
– Plant-based drink

Optioneel:
– Amandelschaafsel

Schenk de ahornsiroop in een glas en voeg de espresso toe. Schuim jouw favoriete plant-based drink op en schenk op de koffie. Wil je jouw koffie net dat beetje extra geven? Top jouw autumn koffie dan af met wat amandelschaafsel voor een nootachtige twist.

Tip: probeer, dé trend onder plant-based, Wunda barista erwten drink eens.

Salted caramel espresso martini

Was je al fan van espresso martini? Probeer dan deze variant met de o zo populaire salted caramel eens.

Ingredienten:
– 1 shot Espresso
– 30 ml Kahlua
– 30 ml Vodka
– Caramelsiroop
– Zout
– IJsblokjes

Extra:
Cocktail shaker
Fijne zeef (optioneel)

Vul de cocktail shaker met een espresso. Voeg er vervolgens alle andere ingrediënten aan toe. Schud tot je een frostlaagje op de buitenkant van de shaker krijgt. Schenk het drankje door een fijne zeef in het glas, hierdoor wordt de martini extra luchtig. Garneer de martini eventueel met een klein beetje cacaopoeder. Tip: voor het beste resultaat zet je het glas van te voren koud.

Espressomartini gepresenteerd in een Bubble glazen wijnglas, omgeven door koffiebonen en baraccessoires.

Vind dit servies online

Voor deze blog gebruikten we een aantal items uit collectie tableware van By-Boo, waaronder het Bubble glaswerk en de Daze kopjes. Bubble bestaat uit schaaltjes, glazen, een karaf en een wijnglas. Het leuke aan dit glaswerk is dat het mondgeblazen is. Hierdoor is elk item uniek en heeft elk item zijn eigen bubbeltjes patroon. De Daze kopjes zijn van keramiek, verkrijgbaar in lichtbruin en zwart. Naast kopjes in 3 maten zijn er ook bijpassende borden, kommen en een leuke tea tip. Al het servies vind je hier.

Recent Posts
Translate