straks-en-groots-banner

Strak

In een strak interieur met een ton-sur-ton kleurenpallet mogen afwisselende materiaalcombinaties niet ontbreken. Vooral de zachte stoffen en fijne lijnen brengen dit interieur tot leven.

Paulette, één van onze stylistes, vertelt je meer over deze stijl.

Ton-sur-ton en grote gebaren

Het kleurgebruik in deze set is zwart, wit en grijs, een variatie op ton-sur-ton. Dat kleurgebruik zorgt voor een rustige en serene basis waarmee je alle kanten op kunt en past helemaal in dat strakke plaatje. Die rustige basis biedt dan weer het perfecte podium voor grootse gebaren. Liever één grote vaas dan meerdere kleine vaasje bij elkaar. Dit voorkomt een rommelig of druk geheel en heeft een chique uitstraling.

eleonora327

Rond versus rechthoekig

Bij een strak ontwerp denk je al snel aan rechte strakke vormen. Toch komen ronde en organische vormen ook erg goed tot zijn recht in een strak interieur. Het maakt het geheel juist op een subtiele manier speels en voorkomt een eentonige set. De eettafel is daar een mooi voorbeeld van. Eetkamerstoel Sef heeft een hoekige rugleuning en armleuningen. Aan zo’n ovalen eettafel blend dat onwijs mooi met elkaar. Ook naast de Madison vakkenkast doorbreken items zoals Immense en Liby het rechte lijnenspel. In een rustige strakke set maak je met dit soort subtiele nuances het verschil.

eleonora318

De kracht van een goede materialenmix

Wanneer je kiest voor rust in het kleurenpallet is een afwisselende materialenmix onmisbaar. In deze set bestaat die mix vooral uit metaal, rijke stoffen en hout met een fijn lijnenspel als opvallende rode draad door de set. Eetkamerstoel Sef heeft van zichzelf al een mooie mix tussen strak leer en warm grove stof. Aan de eettafel met eiken blad en metalen poot is die mix helemaal af. Het toevoegen van rijke stoffen zoals bijvoorbeeld fluweel geeft die luxe touche en brengt meteen de nodige dosis warmte.

stylist-paulette

Style items

95616

Eleonora | Isaac – grijs

210005

By-Boo | Ribca – small

95614

Eleonora | Liby – antraciet

210049

By-Boo | Sleek – black

23744

Eleonora | Madison – dark

pinterest-mobiel
mailing
Recent Posts
Translate