Woontrends 2023: deze 4 woonstijlen gaan we terugzien

Zithoek met beige hoekbank en set van 2 organische houten salontafels in de woonstijl wabi sabi.

De, volgens sommige, meest treurige maanden van het jaar zitten er weer bijna op. De lente staat voor de deur en het is hoog tijd voor verfrissende interieurtrends. De toonaangevende beurzen zijn geweest, grote modehuizen hebben hun collecties gepresenteerd, dus niets weerhoud je van een frisse voorjaarswind door je interieur. Woontrends 2023: deze 4 woonstijlen gaan we terugzien.

Een minimalistisch interieur met wabi sabi invloeden

Ook tijdens toonaangevende beurzen zoals Maison & Objet waande je je afgelopen editie in een zee van organische vormen, zachte stoffen en natuurlijke materialen. Eettafels en kasten in donker hout, salontafels in lichte steensoorten zoals travertin en beige Italiaans marmer en ronde banken, fauteuils en eetkamerstoelen in grove stoffen met een hoog aaibaarheidsgehalte. Het perfecte palet voor een minimalistisch maar warm interieur met wabi sabi invloeden om tot rust te komen en te aarden.

Bold & Colourful statement items

Een tegengestelde trend waar we bij By-Boo enorm fan van zijn is deze kleurrijke trend. Je woonkamer als leeg canvas waarin je vervolgens lekker uit je dak gaat met kleurrijke statementitems. Vrolijk, fun en uitgesproken. Vaak met een randje design. Kobalt blauw en fel groen zijn bijvoorbeeld twee van die kleuren die je veel voorbij ziet komen. Bijzettafels in bijzondere vormen, slank en verfijnd. Of een grote vaas als eyecatcher op de eettafel. Ga los met een mix aan accessoires in verschillende kleuren en vormen. En adem jij kleur? Pak dan ook gerust uit met een bank of fauteuil in knalkleur of vrolijke print.

Een subtiele twist
Met een aardetint op de muur leg je een zachte basis die zich perfect leent voor pastelkleuren zoals lilac, oud roze of zacht groen. Zo creëer je een kleurrijk maar zacht geheel.

tafellamp-jive-blauw-van-by-boo

En de winnaar is groen

Als we dan voor één kleur moeten kiezen, is het dit jaar toch echt groen. Alweer? Of nog steeds? Wat ons betreft nog steeds. Groen is een beetje als zwart, altijd goed. We zien dit voorjaar weer veel groen voorbij komen, en op allerlei manieren. Subtiel in je accessoires, groots met een bank, snel met een groene muur of gedurfd en definitief met bijvoorbeeld groene tegels in de keuken. En niet te vergeten en altijd goed: planten. Planten zijn de perfecte accessoire om tal van redenen. Ze passen in elke interieurstijl, maken je interieur levendig, zijn rustgevend en kunnen, afhankelijk van het type, luchtzuiverend werken.

vaas-dent-en-kandelaren-twig-van-by-boo
Sfeerfoto van Organische off-white vaas genaamd Momo met off-white Twig kandelaren van By-Boo, op een zandkleurig beige metalen dressoir van Eleonora.

Ronde en organische meubels

Ongeacht welke interieurtrend je volgt of welke woonstijl je hebt, ronde en organische vormen voeren de boventoon. Deze verschuiving van rechthoekig naar rond en organisch vindt natuurlijk al even plaats. Kijk eens rond in je woonkamer en je zal verstelt staan hoeveel organische items je inmiddels hebt verzameld. Niet zo gek ook, want ons brein is nu eenmaal zo ingesteld dat we zachte vormen als prettig ervaren.
Organische vormen blijven we veel zien in combinatie met natuurlijke materialen en aardetinten. Maar ook binnen woonstijlen zoals retro, new basic, design en hotel chic zijn het vooral de ronde en organische meubels en accessoires die we zien.

 De hele collectie bekijken?

De volledige By-Boo collectie bekijk je hier. Ps. niet alle items in deze blog zijn van By-Boo. Sommige items zijn van onze andere merken Eleonora, Sevn of Urban Cotton. En aangezien we als groothandel alleen aan winkels verkopen helpen we jou als particulier gerust op weg naar het zoeken van een winkel bij jou in de buurt. Stuur ons gewoon even een berichtje via onze socials in de footer.

Recent Posts
Translate