Bouclé: dé warme woontrend dit najaar

Beige woonkamer met beige hoekbank in bouclé.

Dé warme stoffentrend voor dit najaar. We zien het op banken, stoelen, vloerkleden, kussens en meer en we krijgen er voorlopig nog geen genoeg van. Maar wat is bouclé nu eigenlijk? Hoe pas je het toe in je interieur? We laten je uiteraard de mooiste items in bouclé zien. Kortom, we vertellen je alles over bouclé, dé warme woontrend voor dit najaar. 

Wat is Bouclé?

Grove stoffen, teddystof, bouclé, we horen het allemaal voorbijkomen. Maar waar hebben we het dan eigenlijk over? Bouclé betekent in het Frans letterlijk lus. Het zegt iets over de manier waarop de stof geweven is. Binnen bouclé heb je dan ook tal van variaties in grofheid van de weving. Bouclé is niet alleen binnen de interieurwereld on trend, maar ook in de fashionwereld is het een niet te missen trend. De stof heeft zijn populariteit te danken aan het Franse modehuis Chanel die er ooit mantelpakjes mee ontwierp en is inmiddels dus weer helemaal terug van weg geweest.
Waar we voorheen veel teddystof zagen, die zachte stof die lijkt op een schapenvacht, vloeit die trend nu al een tijdje over in bouclé. Een teddystof bestaat dus niet uit geweven lusjes.

Tenslotte de term grove stof; dit is slechts een verzamelnaam voor stoffen met een grove weving. Waar velvet bijvoorbeeld een hele gladde stof is, zijn Teddy en bouclé grove stoffen.

Beige hoekbank met beige rechthoekig vloerkleed 190x290 Loop van By-Boo

Warme stoffen in nude- en aardetinten

Binnen al die grove stoffen voeren de nude-kleuren zonder twijfel de boventoon. Van off-white tot zand en van beige tot taupe, we zien het allemaal in overvloed voorbijkomen. En dat is op zich ook niet zo gek. Lichte kleuren en aardetinten voeren over het algemeen nog steeds de boventoon in interieurs. Nu, in de donkere tijd van het jaar, houdt het je interieur licht. En richting het voorjaar bieden nude-tinten het perfecte podium om het voorjaar in huis te halen en op je eigen manier lekker uit te pakken. Kleur komt namelijk ook alweer een beetje om de hoek kijken. Zeker met de voorjaarscollecties die over niet al te lange tijd voor de deur staan zal er meer kleur, denk aan zowel pastel als knal, te zien zijn.

Een zacht en vriendelijk interieur geïnspireerd op de natuur

Vormen, materialen en kleuren kunnen elkaar prachtig versterken en in balans brengen. Juist door te spelen met die balans geef je een twist aan je interieur en maak je jouw interieur eigen. Zo kun je zachtheid benadrukken met ronde vormen, zachte materialen en zachte, bijvoorbeeld pastel- of nude-, tinten. Aan jou de keuze hoe je die zachtheid toepast in je interieur.

In de trend van dit moment draait alles om comfort en een rustgevend interieur. Daarbij laten we vorm, materiaal en kleur elkaar dan ook allemaal aanvullen en versterken (in plaats van contrasteren). We gaan voor organische vormen gecombineerd met natuurlijke materialen en aardse kleuren. Touw, rotan, hout en grove stoffen in beige, brick en andere aardetinten zijn dan ook materialen en kleuren die niet mogen ontbreken in een organisch interieur.

Zithoek met grote beige hoekbank in bouclé met set van 3 organisch gevormde salontafels van hout en travertin ervoor.

Mixed materials

In alle woonstijlen vol organische vormen en natuurlijke kleuren zien we vooral veel lichte tinten. Ton-sur-ton, ook wel kleur op kleur, zien we dan ook nog steeds veel voorbijkomen. Het mixen van materialen is daarbij de perfecte manier om voor wat spanning te zorgen in je interieur. Je zorgt namelijk op een hele subtiele manier voor afwisseling en spanning in je interieur. Mix bouclé met touw, eco-mix, hout of travertin en je creëert een onwijs fijn geheel.

Een groot bouclé gebaar of een subtiele mix

Ben jij iemand die er zonder twijfel meteen voor gaat? Dan kan je groots uitpakken met een bank of fauteuil in beige bouclé. Pak je het liever wat subtieler aan? Ga dan voor kussens of een vloerkleed in bouclé. Eetkamerstoelen zijn overigens ook volop verkrijgbaar in grove stoffen. Kortom, bouclé is dé warme woontrend voor dit najaar die je niet wil missen. Op zoek naar meer woontrends voor dit najaar en het voorjaar van 2023? Lees dan ook eens de blogs Travertin tafels en Organische vormen.

Shop dé warme woontrend van dit najaar

Recent Posts
Translate