Header-warm-welcome

Een warm welkom. Wie wil dat nu niet? En al helemaal in deze tijd van het jaar. Creëer een heerlijke, op het eerste oog, rustige entree met nude tinten, organische vormen, zachte stoffen en aardse materialen met zwarte accenten om alles in balans te houden. Afwisseling is in deze set key en maakt het verschil tussen een saaie en oh zo spannende setting. Afwisseling in groot en klein, harde en zachte materialen en kleuren. Hoe groter het contrast, hoe spannender het eindresultaat.

KLEURENSCHEMA

Nude tinten, zwart en groene accenten

Het warme gevoel dat je krijgt als je deze entree binnenstapt komt door alle aardse nude tinten die elkaar complementeren. De zwarte accenten die je in meerdere of mindere maten naar jouw smaak toe kunt passen houden het licht-donker contrast in balans. Waar deze setting in eerste instantie wat rustig en eenvoudig lijkt leent dit kleurenpalet zich er juist voor om veel verschillende tinten te gebruiken. Combineer verschillende nude tinten met elkaar en je maakt jouw entree spannend en warm. Maak het kleurenpallet compleet door groen en zwart terug te laten komen in bijvoorbeeld accessoires. Of maak een bold statement met een grote zwarte kapstok zoals bijvoorbeeld C.Rack.

kleurenpallet
by-boo336-web

MATERIALEN & VORMEN

A WARM WELCOME

Zachte stoffen &
stevige materialen

De zachte basis vraagt om een afwisselend gebruik van materialen. We wisselen zachte stoffen zoals teddy en velvet dan ook af met aardse materialen zoals steen, hout en metaal. Ga voor een stoere metalen kapstok om meteen wat contrast aan te brengen. Hoe dichter je de contrasterende materialen tegen elkaar aan zet hoe spannender de setting wordt. Vergeet bij je accessoires dan ook niet om lekker afwisselend te werk te gaan in je materiaalkeuze. Vul een glazen vaas met grote zachte pluimen. En mix verschillende kussens met elkaar. Dit kan je doen door meerdere zachte stoffen bij elkaar te kiezen zoals een teddy stof in combinatie met een satijnen kussen. Of pak het wat stoerder aan het zet dat teddy kussentje tegen een leren kussen aan.

Organische
vormen

In de basis gaan we voor veel zachte, ronde en organische vormen die de zachte kleuren en materialen versterken. Het zijn dan ook de subtiele organische vormen die veel vertegenwoordigd zijn in deze stijl. Denk hierbij aan stoelen en banken met zachte vormen. Ronde losse kapstokken en accessoires met rustige vormen. Om het extra spannend te maken is afwisseling key in dit rustige kleurenpallet. Mix groot, klein, zacht, hard, neutraal en zwart af met elkaar. En elke keer dat je jouw entree binnenstapt valt weer wat anders op.

STYLING TIPS

#1

Kies voor contrasterende materialen. Zet naast die metalen kapstok een stoel met een hoog aaibaarheidsgehalte. Of kleed dat houten bankje aan met een paar gezellige kussentjes.

#2

Durf meerdere nude tinten te combineren. Dit voorkomt dat jouw rustige entree saai wordt, en maakt het zelfs spannend! Maak het af met een zwart accent of bold statement en jouw entree is on fire.

#3

Door de rustige basis leent deze stijl zich voor het afwisselen van vormen. Wissel zachte ronde vormen af met harde hoekige vormen. Hoe dichter je deze items bij elkaar zet, hoe grootser het effect.

Recent Posts